Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Jordnötsfudge

Supergott recept på fudge med smak av jordnötter. (Receptkälla "Elle mat & Vin" nr 7 2014")

Vote
(8)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 4 1/2 dl rårörsocker
  • 1/2 dl fast honung
  • 250 g jordnötssmör
  • 4 1/4 dl florsocker
  1. Placera bakpapper i en form ca 20x25 cm. Dela vaniljstången på mitten och ta ut fröna.

  2. Smält jordnötssmöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker, honung, vaniljstång och fröna och låt koka upp under omrörning.

  3. Sänk värmen något och låt sjuda i 3-4 minuter. Rör om då och då.

  4. Plocka ur vaniljstången. Sikta florsockret, tillsätt det och jordnötssmöret i smeten och rör noga, tills alla sockerklumparna är helt borta.

  5. Häll fudgen i formen och strö över lite flingsalt.

  6. Låt svalna i 20 minuter, ställ därefter in formen i kylen över natten.

  7. Ta ur fudgen ur formen och skär i lämpliga bitar ca 1,5x1,5 cm.