Kaffe och kokosrulle
En ägg- och laktosfri rulle med kondissmak av kaffe och kokos. Som allergiker så väljer du glutenfria kex och laktosfritt margarin/smör. Annars så smakar kakan väldigt gott och påminner lite smått om arraksbollar.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20 bitar (skär gärna i trekanter)
20 bitar (skär gärna i trekanter)
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram margarin/smör (ev. laktorsfri)
- 2 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 2 dl florsocker
- 350 gram malen keks (ev. glutenfri)
- 2 dl hett kokt kaffe
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 gram kokos
Tag 50 gram margarin/smör och rör ihop det poröst tillsammans med strösockret. Blanda den malda kexen med det nykokta kaffet och kakao. Få det till en fin massa. Denna massa blandar du ihop med margarin och sockersmeten. Blanda ihop ordentligt. Tryck ut eller kavla ut massan till en rektangel. Använd här gärna en ugnsform till hjälp men ha plastfolie på så att du lätt kan ta ut den sedan.
Blanda ihop 150 g margarin/smör tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Lägg till kokoset och blanda väl.
Kokosmassan formar du till en rulle som är lika lång som kaffemassan (rektangeln). Lägg rullen mitt på den och omslut den sedan från båda hållen. Skarven lägger du nedåt. Låt nu rullen vara i kylskåp fram till serveringen. Du kan gärna dekorera rullen med lite florsocker på innan du skär den sedan i bitar.