Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

kanderade äpplen

enkelt och gott :)

29september

Vote
(19)

Räcker till 10 st äpplen

Räcker till...

10 st äpplen

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 10 st äpplen
  • 10 st glasspinnar / grillpinnar
  • 4.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk glukos
  • röd karamellfärg
  • Tvätta och torka äpplena. Stick ned pinnarna i äpplena, vid skaftet. Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av. Tillsätt glykos och låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150 gradet. Sockret ska karamelliseras och bli ljusbrunt. Om det inte fått koka tillräckligt länge blir kanderingen seg istället för knäckíg. Stäng av värmen, och doppa äpplena i knäckblandningen. Låt svalna.