Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Kexchoko med mandel

En frestelse ingen kan hålla fingrarna från.

Vote
(6)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g Odense nougat
  • 200 g Odense mandelmassa
  • 10 st smörgåsrån
  • 200 g Odense ljus choklad
  • 1 påse mandelspån
  1. Sätt ugnen på 200°C. Rosta mandelspånen gyllenbruna i ca 8 minuter. Låt svalna.

  2. Hyvla med hjälp av osthyvel mandelmassan, lägg skivorna så att de täcker ett smörgåsrån.

  3. Hyvla nougaten tunt och lägg den ovanpå mandelmassan, lägg sedan på mandelmassan som ett lager till, avsluta med ett smörgåsrån och pressa ihop dem lätt.

  4. Smält ljus choklad på låg temperatur. Pensla alla kexen rikligt runt om med chokladen, vänd dem i den rostade mandeln. Ställ kallt en liten stund.

  5. Skär ut fyra trianglar per rån.