Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kexchoko med mandel
En frestelse ingen kan hålla fingrarna från.
Recepttyp
Hemlagat Godis
Chokladgodis
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Odense nougat
- 200 g Odense mandelmassa
- 10 st smörgåsrån
- 200 g Odense ljus choklad
- 1 påse mandelspån
Sätt ugnen på 200°C. Rosta mandelspånen gyllenbruna i ca 8 minuter. Låt svalna.
Hyvla med hjälp av osthyvel mandelmassan, lägg skivorna så att de täcker ett smörgåsrån.
Hyvla nougaten tunt och lägg den ovanpå mandelmassan, lägg sedan på mandelmassan som ett lager till, avsluta med ett smörgåsrån och pressa ihop dem lätt.
Smält ljus choklad på låg temperatur. Pensla alla kexen rikligt runt om med chokladen, vänd dem i den rostade mandeln. Ställ kallt en liten stund.
Skär ut fyra trianglar per rån.