Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Kladdkaketryfflar

För alla er som älskar kladdkaka - här har ni en lyxvariant av det!

Dessa är otroligt goda och bara smälter i munnen. Receptet räcker till ca 30 stycken.

Vote
(9)

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kaka:
  • 75 g smör
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2,25 dl strösocker
Frosting:
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g Philadelphiaost
  • 25 g smör
  • 25 g florsocker
  • hasselnötter till dekoration
Kaka:
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret i en kastrull.

    3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.

    4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.

    3. Vispa till en slät smet , häll upp i en bakform.

    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    5. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.

    6. För att skapa en formbar tryffelsmet behöver du tillsätta frosting.

Frosting:
  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervallet mellan vilka du rör om. Låt svalna ordentligt.

    Vispa ihop färskost, smör och florsocker.

    Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.

  2. Rör nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.

    Rulla smeten till lika stora bollar, ungefär lika breda som en femkrona och lägg på bakplåtspappret. Låt stå i frysen tills de är riktigt kalla. Smält under tiden 300 g mörk choklad i micro eller över vattenbad.

    Ta ut bollarna från frysen och doppa varje boll i den mörka chokladen. Ta upp med en gaffel och låt överflödig choklad rinna av, ställ tillbaka på plåten och garnera med hasselnötskross. Förvaras i kylskåp.