Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kokosmums

Gräddbullen som ALLTID går att få den i magen.

hodden

Vote
(5)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 1 1/2 msk gelatinpulver
  • 1 1/2 dl kokhett vatten
  1. Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
    Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.

  2. Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20×30 cm.
    Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.

  3. Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar. Skär smeten i rutor, ca 4×5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.