Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kokosmums

Detta är som mums mums fast i långpanna! Perfekt till kalas eller när du vill bjuda på något speciellt!

ulrika2401

Vote
(5)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 1 ½ msk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 1 ½ dl kokhett vatten
  • 4-5 dl kokosflingor
  • 1 msk kakao
  1. Börja med att blanda strösocker, florsocker, potatismjöl, vaniljsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en stor skål.

  2. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet (se till att gelatinpulvret löser sig ordentligt). Tillsätt detta till sockerblandningen.

  3. Vispa alltsammans med elvisp i 30 min till en pösig smet.

  4. Blanda kokosflingorna och kakaopulvret och häll lite av det i en form, ca 20x30 cm, så att det täcker botten.

  5. Häll i smeten och låt stå i kylen, helst över natten. Skär den sedan i bitar, ca 4x5 cm stora och doppa dem i resten av kokosblandningen så att de blir helt täckta i kokos. Förvara dem svalt.