Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Lyxig Lakritskola

Denna lakritskola är en smörkola med fin lakritssmak.

baka.se

Vote
(2)

Räcker till 70 st beroende på storlek på kolorna

Räcker till...

70 st beroende på storlek på kolorna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 1-2 msk Dr. Oetker lakritsextrakt. För starkare lakritssmak, öka mängden.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl Dr. Oetker glykos
  • ½ tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omröring i 3-5 minuter till gyllenbrun färg.

    Tillsätt lakritsextrakt, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kul-provet eller är 124 grader, ca 20 min.

    Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20*25 cm. Låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.

    Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast och hård.