Marshmallowgranar
Hemmagjord marshmallows är lättare att göra än du tror. Här hittar du receptet! Tips! Du kan smaksätta marshmallows. Tillsätt 2 tsk av valfri arom från Dr. Oetker, exempelvis vaniljarom.
Räcker till ca 50 st
ca 50 st
Ingredienser
Så gör du
- 7 st Dr. Oetker gelatinblad
- 3 st äggvitor
- 2 msk florsocker
- 2,25 dl strösocker
- 2 msk Dr. Oetker flytande glykos
- 0,5 dl vatten samt ytterligare 0,5 dl vatten till blötläggning av gelatin
- 2 dl florsocker
- 1 dl potatismjöl
- Dr. Oetker gelfärg grön
- dekorationsströssel
Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att svälla. Vispa äggvitorna och 2 msk florsocker till hårt skum. Tillsätt grön gelfärg för att färga smeten.
Mät upp socker, glykos och vatten i en kastrull. Rör om och låt det koka upp till blandningen är 100 grader. Använd en termometer för att få rätt temperatur.
Fortsätt att värma upp till 127 grader, ta det från värmen och tillsätt äggblandningen. Vispa kraftigt.
Värm 0,5 dl vatten i exempevis ett dricksglas och blötlägg gelatinet. Pressa ur överflödigt vatten.
Vispa ner gelatinblandningen och forsätt vispa tills smeten är jämn och blank och börjar svalna.
Blanda florsocker och potatismjöl och häll i en bakplåtspappersklädd plåt. Häll marshmallowsmassan i en spirtspåse och spritsa genast ut granar. Dekorera genast, massan stelnar snabbt.
Låt marshmallowsgranarna svalna till rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.