Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Mintchokladhjärtan

Array
Vote
(8)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 1 st äggvita
  • 16 droppar Dr. Oetker pepparmintarom använd en pipett för att dosera, eller ett drygt kryddmått
  • 225 g florsocker
  • 100 g hackad mörk choklad
  • florsocker till utbakning
  • Dr. Oetker dekorationspärlor
  1. Pudra bakbordet, kaveln och ett hjärtformat kakmått med florsocker.

  2. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmintsaromen. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.

  3. Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar eller hjärtan med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.

  4. Tips! Pudra florsocker över bakplåtspappret och lägg sedan dina hjärtan på pappret. Låt dem gärna torka någon timme, så är det lättare att doppa i chokladen.

  5. Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. (Jag dekorerade med några Pärlemorkulor)

  6. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.