Mintpastiller
En enklare form att göra egna mintkyssar..
Räcker till 80 st ca
80 st ca
Ingredienser
Så gör du
- 2 st äggvitor
- 2 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
- 6 dl florsocker ungefär
- Dr. Oetker hushållsfärg
- 100 gram mörk choklad
Blanda äggvita och pepparmintsarom. Tillsätt florsockret lite i taget under omrörning tills massan är fast.
Dela massan i flera delar om den ska färgas i olika färger. Knåda in hushållsfärgen, mängden beror på hur stark färg man vill ha på godiset.
Är massan för torr kan någon tesked vatten tillsättas, är den för kladdig tillsätter man lite extra florsocker.
Rulla små kulor av massan, stora som en hasselnöt. Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem lätt så det blir en fördjupning i mitten.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Droppa chokladen i fördjupningen i mitten. Använd tesked eller spritspåse.
Förvara pastillerna i en kakburk, lägg bakplåtspapper mellan varje lager.