Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(47)

Mjuk Daim

cupcakees

Vote
(47)

Räcker till ca 70 st

Räcker till...

ca 70 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ dl sirap
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 150-200 g valfri blockchoklad
  1. Blanda alla ingredienser, utom chokladen, i en kastrull. Rör ihop ordentligt med träsked. Sätt kastrullen på medelstark värme. Låt smeten koka upp. Sänk värmen och låt den bubbla stillsamt i 5 minuter.

  2. Häll försiktigt smeten på en bakplåts-klädd plåt. Lägg ett bakplåts papper över och kavla försiktigt. Ställ kolan i kylen så den blir hård.

  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.

  4. Klipp kolan i lagom stora bitar och doppa i den smälta chokladen. Använd en gaffel för att vända bitarna i chokladen. Låt rinna av och lägg sedan på plåten. 

    Om du vill att den ska bli lite hård kan du ställa in den i kylen.