Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Mörk chokladtryffel med smak av kanel och apelsin

Milda http://www.milda.se

Vote
(4)

Räcker till 10-15 stycken

Räcker till...

10-15 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g mörk choklad (64–70 %)
  • 1 dl Milda mat & visp 26 %
  • 15 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
  • ½ dl florsocker (kan uteslutas om likör används)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk apelsincest +1,5 msk av saften
  • 200-300 g vitchoklad, hackad
  • florsocker att sikta över
Alternativ smaksättning
  • 1½ msk kaffelikör
  • 1 msk hackad syltad frukt
  1. Hacka chokladen. Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt choklad, kanel och apelsincest, rör till en jämn smet. Låt smeten stelna i en bunke i kylen.

  2. När smeten har stelnat något, rulla till små kulor. Lägg tryfflarna på ett fat i frysen i några minuter.

  3. Lägg den vita chokladen i en bunke och smält chokladen i mikron och ripla över tryfflarna. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen. Garnera med florsocker.

Godis- & pralinverktyg

Chokladform, 'Treasure chest'