Mozartkulor utan tillsatt socker
Mozartkulor är nästan givet varje jul, och är minst sagt både ett omtyckt och klassiskt julgodis. Detta recept på Mozarkulor är en variant utan tillsatt socker! Mandelmassans klassiska smak fås av några droppar Dr. Oetker bittermandelarom.
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
Nougat
- 25 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 25 gram hasselnötter rostade, utan skal
- 1 msk kokosolja
- 0,5-1 msk sukrin melis eller annan sötning i "florformat"
- ca 1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister
Mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 3 dl mandelmjöl
- 4 msk sukrin eller annan sötning i "florformat"
- knappt 0,5 krm Dr. Oetker bittermandelarom. (4 droppar)
Choklad
- 100 gram choklad utan tillsatt socker
Nougat
Mixa hasselnötterna till en finmalen konsistents. Smält chokladen försiktigt tillsammans med kokosoljan (gärna i ett vattenbad).
Blanda samman alla ingredienser och låt kallna helt i kylskåp (eller frys för en kortare tid).
Mandelmassa
Blanda samman alla ingredienser. Är konsistens för hård tillsätts mer äggvita (eller lite grädde), är den för lös tillsätts mer mandelmjöl
Ta en liten bit nougat (ca 1 tsk) och forma till en boll. Ta en större klick mandelmassa och platta ut.
Lägg nougatbollen i mitten och fördela mandelmassan runt, och rulla det hela till en boll.
Choklad
Smält chokladen försiktigt (gärna i vattenbad, tillsätt eventuellt lite kokosolja).
Doppa varje boll i chokladen och låt stelna helt på bakplåtspapper. Förvara i kyl.