Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Nutellabollar

Här har jag hittat ett fantastiskt chokladbollsrecept med Nutellagömma! Så otroligt goda de blev! Receptet hittar du här!

Vote
(17)

Räcker till 20 st bollar

Räcker till...

20 st bollar

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 5 msk Oboypulver
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 1 nypa salt
  • 13-15 dl havregryn efter behov
  • 20 tsk Nutella
  • pärlsocker, kokos eller strössel till dekoration
  1. Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
    Låt de frysa minst 2 h.

  2. Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.

  3. Vispa ner grädden till en fluffig massa.

  4. Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
    Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.

  5. Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.

  6. Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.

  7. Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.

  8. Rulla till bollar så att nutellan göms helt.

  9. Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha. (Jag rullade dem i olika strössel Love från Oetker)

  10. Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.Funkar utmärkt att frysa in.