Nutellatryfflar med frystorkade hallon
Recept på underbara tryfflar som endast innehållar 3 ingredienser. Busenkelt och väl värt att bjuda en kung på!
Räcker till ca 16-20 st
ca 16-20 st
Ingredienser
Så gör du
- 1 burk Nutella
- 250 g mjölkchoklad
- Dr. Oetker Frystorkade Hallon
- sugrör
Ställ in burken med nutella i kylskåpet över natten.
Förbered en bakplåtsklädd tallrik eller bricka som du kan ställa in i frysen. Mät upp med hjälp av en glasskopa tryfflar i valfri storlek. Forma dem runda med handen.
Ställ in tryfflarna i frysen i minst 30 minuter.
Smält chokladen och låt den svalna litegrann. Ta ut tryfflarna från frysen. Stick ner ett sugrör i varje tryffel. Doppa dem sedan i den smälta chokladen och ställ tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö direkt över frystorkade hallon innan chokladen hinner stelna. Upprepa med alla tryfflarna.
Servera direkt! Eller förvara dem i kylskåpet fram tills de ska ätas. Om du vill att nutella ska smälta vid första tuggan, ta ut tryfflarna och låt de bli rumstempererade innan servering.