Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Päron + Nougat = Sant
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 25 st
Räcker till...
25 st
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Odense Grand Cru Nougat
- 200 g Odense grön figurmarsipan med päronsmak
- 100 g Odense Grand Cru Chokladknappar
Rulla nougaten till en stock, ca 2 cm i diameter.
Kavla ut marsipanen i en ca 3-4 mm tunn platta och rulla in nougaten i marsipanen. Skär av överbliven marsipan, så att kanterna blir jämna.
Smält hälften av chokladknapparna i mikrovågsugn och rör sedan ner resten tills allt har smält. Om inte chokladen smälter, värm försiktigt några sekunder till i mikron. Var försiktig så att temperaturen inte överstiger 32°.
Pensla stockarna med den smälta chokladen. Låt stelna.
Skär upp stocken i små bitar till servering.