Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Pepparkaksbollar

Ifall ni också har bakat pepparkakor och har ett gäng kvar i skåpet.
Då har jag det perfekta receptet för att ”bli av” med dem!

Vote
(5)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till Ca 25 st

Räcker till...

Ca 25 st

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 1,75 dl florsocker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 dl pepparkaksdeg rumsvarm
  • 0,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 10 dl havregryn
  • 15 st pepparkakor krossade
  • Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och pepparkaksdeg i din bakmaskin eller med elvispen.
    Vispa det riktigt fluffigt.
    Tillsätt vaniljsocker och alla kryddor, vispa ihop.
    Tillsätt till sist havregrynen och vispa på hög hastighet så att grynen krossas.
    Rulla till jämnstora bollar.
    Rulla sedan i de krossade pepparkakorna.
    Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
    Går utmärkt att frysa in.