Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Praliner med ingefära och Cointreau
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 35 praliner
Räcker till...
35 praliner
Ingredienser
Så gör du
- 340 gram mörk choklad
- 1 msk honung
- 0,7 dl grädde
- 160 gram finhackad mörk choklad
- 2 tsk ingefära
- 1 msk Cointreau
- 25 gram smör
Gjut skal av tempererad mörk choklad.
Koka upp grädde, honung och ingefära.
Ta av grytan från plattan och vispa ner chokladen.
När tryffeln är slät lägg i smöret och låt det smälta. Blanda sist i Cointreau.
Låt svalna (jag brukar hälla i tryffeln i en stor spritspåse i plast och lägga platt på bänken, då svalnar den fort).
Spritsa tryffeln upp till 2 mm från kanten i chokladskalen. Låt stelna i kylskåp.
Förslut med tempererad mörk choklad.