Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(42)

Raw food - Gluten fria chokladbollar

Detta är ett recept på glutenfria chokladbollar som smakar gudomligt gott och som är superenkla att göra. 

Vote
(42)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 20 st färska dadlar, urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk ekologisk kokosolja eller kokosfett
  • 3 msk kakao
  • 1 msk kallt starkt brygg kaffe
  • 2 dl kokosflingor/ finhackade nötter eller kakao att rulla bollarna i
  1. Blanda alla ingredienser i matberedaren och kör några sekunder i taget eller mosa med gaffel och blanda för hand tills allt har blandas.

  2. Ställ smeten i kylskåp för ca 30 minuter om den är för mjuk.

  3. Rulla till bollar och rulla varje boll i kokosflingor.

  4. Förvara chokladbollarna kallt.