Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Saffranspraliner

Ljuvliga små sötsaker med julig smak

skrinda

Vote
(3)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 24 praliner

Räcker till...

24 praliner

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk smör
  • 1/2 Saffran påse (0,25g)
  • 1 tsk lingonsylt
  • 350 gram mörk choklad
  1. Börja med pralinfyllningen:
    Blanda grädde, honung och smör i en värmefast behållare
    Smält blandningen i micro - den ska koka upp
    Häll gräddblandningen över den vita chokladen och rör till en slät massa.
    Blanda ned saffran och lingonsylt - låt stå i kylskåp minst 1,5 timme

  2. Värm den mörka chokladen i 650W i micro 30 sekunder i taget, rör om efter varje uppvärmning.
    Ta tempertur på chokladen med en kökstermometer, när den är helt smält och har en temp mellan 45 och 50 grader är den klar.
    Kyl ned chokladen i ett kallt vattenbad till 28 grader.
    Värm upp chokladen igen till 32 grader.

    Om något steg misslyckas och chokladen blir för varm får du börja om igen.

  3. Häll den smälta chokladen i en pralinform, banka ur luftbubblor och skrapa loss överbliven choklad.

  4. Klicka i pralinfyllningen i varje form och täck med choklad, spackla noga.

  5. Kyl pralinformen i kylskåp och banka sedan ut dina praliner - dekorera efter tycke