Snickerschokladbollar
Recept på en klassiker som här twistats till med både salta jordnötter, dulche de leche och mörk choklad. Försvinnande goda!
Räcker till 10 st
10 st
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl jordnötssmör
- 1½ dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 msk kallt kaffe
- 0.5 dl dulche de leche
- 100 g mörk choklad
- 1 dl grovhackade jordnötter (rostade och saltade)
1. Blanda ihop jordnötssmör, strösocker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kallt kaffe i en bunke tills du får en jämn och formbar smet.
2. Dela smeten i 10 lika stora delar.
3. Ta en del, platta ut den i handen och lägg en liten klick dulche de leche i mitten. Vik in kanterna så att klicken täcks helt och rulla försiktigt så att chokladbollen får en fin rund form. Upprepa processen för alla 10 delar.
4. Låt chokladbollarna vila i kylskåpet medans du smälter den mörka chokladen. Låt chokladen svalna. Den ska vara lite tjockare i konsistensen men fortfarande rinnig.
5. Ringla lite choklad över varje chokladboll och garnera med grovhackade jordnötter. Kan ätas direkt!