Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Stora kokostoppar med vit choklad & hallon

Jag vet inte hur det är med er och julbak men för mig behöver inte allt smaka pepparkaka och saffran för att det ska räknas till julbaket. Jag vet ju också att säkert många av er inte är så förtjust i de smakerna heller.  Så visst kan vi konstatera att det är helt okej att baka precis det man vill och ändå känna att det tillhör julstöket i köket? 

 

Vote
(2)

Räcker till 6-8 st

Räcker till...

6-8 st

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 dl kokosflingor
  • 6-8 st Lindt vita chokladkulor
  • 150 g vit choklad smält
  • 6-8 tsk frystorkade hallon
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa med hjälp av en elvisp samman äggvitorna med socker, salt och vaniljsocker ordentligt. Häll därefter ner kokosflingorna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter så att kokosflingorna dra åt sig all vätska. 

  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och lägg ungefär 0,5 dl av kokossmeten i handen. Tryck ut den till en platta och lägg en chokladkula i mitten. Ta ytterligare ungefär 0,5 dl kokossmet och lägg ovanpå.

  4. Fukta händerna ordentligt så att det blir lättarna att forma dem. Annars trillar de lätt isär och det är viktigt att man packar dem ordentligt annars trillar de också sönder i ugnen. 

  5. Placera ut dem på bakplåtspappret och ugnsbaka de sedan i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna litegrann. Ta försiktigt med en stekpade till hjälp och lägg dem på ett fat. Ställ in dem i kylen och låt de svalna helt där. 

  6. SERVERA SÅ HÄR: Smält chokladen. Doppa varje kokostopp i chokladen och strö över cirka 1 tsk frystorkade hallon över. Hugg in direkt eller ställ in i kylskåpet om ni vill att chokladen ska stelna helt.