Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Teaterkonfekt till påsk

Teaterkonfekt är ett klassiskt marsipangodis som fått sitt namn av att man förr kunde köpa denna typ av tilltugg just på teatern. Denna färgglada godis är rolig och pysslig att göra själv och vad passar inte bättre till påsk än hemgjord marsipan! Tips! Använd fantasin och forma små ägg eller andra påskiga figurer av marsipanen.
Vote
(1)

Räcker till ca 40 st bitar beroende på storlek

Räcker till...

ca 40 st bitar beroende på storlek

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Marsipan
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 0,5 krm salt
  • Dr. Oetker gelfärger (vi har använt grön, röd och gul)
  1. Smält smöret och tillsätt grädden.
  2. Låt det få ett snabbt uppkok och rör sedan ner vetemjölet med exempelvis en trägaffel.
  3. Arbeta ihop smeten till en boll. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
  4. När degbollen svalnat rör du ner mandelmjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och bittermandelarom. Degen uppfattas först som smulig men ju mer du arbetar med den desto smidigare blir den.
  5. När degen är smidig delar du in den i tre lika delar och färgar respektive del med gelfärg. Dosera lite gelfärg i taget tills du får den nyans du önskar.
  6. Kavla ut de tre olikfärgade degarna i lika stora plattor, ca 20x20 cm och lägg plattorna i lager ovanpå varandra.
  7. Skär sedan ut ca 1,5x1,5 cm stora bitar.