Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

JANP CHOCALEM - Jens Andersson Nils Petters Chocolate CAke LEmon Meringue

En mintkladdkaka med en fluffig topp utav en maräng med smak av citron.

JANP87

Vote
(2)

Räcker till 1

Räcker till...

1

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram smör Räkna med lite till för att smörja pannan
  • 7-8 st ekologiska ägg Tips är att ta fler ägg för en fluffigare maräng.
  • 3½ dl strösocker
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl rapsolja eller solrosolja Här tycker jag rapsolja var bättre då det inte avgav så mycket smak
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • ½ ask After Eight Den mindre asken
  • 6-7 msk citron rivet skal och saft ta EJ citronjuice på flaska, utan färska citroner från grönsaks avdelningen
  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

    2. Smörj och ”bröa” en form som har löstagbar botten med råsocker, ströbröd och smör

    3. Vispa 3 ägg och socker poröst. Så det blir ljus beiget. Tips är att använda två äggulor från marängen också i detta.

    4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

    5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

    6. Släng i två-tre nävar med After Eight skivor och rör om. Häll sedan smeten i formen.

    7. Lägg in för gräddning tills kakan har stelnat tillräckligt nog för att sedan kunna lägga på marängen när den tagit ut ur ugnen.

  2. 8. Gör en maräng-sats på resterande ägg och strösocker.

    9. När maräng-satsen är klar, droppa ner citronjuice i maräng-satsen efter smak.

    10. VIK och VÄND i maräng-satsen för att inte förstöra det fluffiga, men ändå blanda i citronen.

    11. Häll maräng-satsen över kladdkakan i formen och ställ i ugnen tills du kan se att kladdkakan har en fast form.

          Om så krävs höj värmen på ugnen.