Jordgubbsfromage med Delikatessyoghurt
Tips:
Genom att inte blanda allt på en gång utan blanda "fram och tillbaka" är det lättare att få en slät massa. Det är viktigt att inte röra för mycket så att inte grädden sjunker.
Gjord med Lindahls Delikatesyoghurt Jordgubb
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4-6 portioner
4-6 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl Lindahls Delikatessyoghurt Jordgubb
- 2 gelatinblad
- 0,5 dl stark saft bland- eller jordgubb
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk socker
- färska bär till garnering
Vispa grädden med sockret och ställ kallt.
Blötlägg gelatinen i lite vatten under 5 minuter.
Värm yoghurt till rumstemperatur (t.ex. sakta i mikron)
Krama ur gelatinen.
Värm saften och smält gelatinen i den (t.ex. i mikron).Rör hälften av yoghurten i gelatinblandningen och rör sedan denna blandning i resten av yoghurten.
Blanda yoghurtsblandningen och vispade grädden på samma sätt.Fyll i portionsformar eller en större skål.
Kyl ner under minst 4 timmar. Täck gärna över med plastfilm.Garnera gärna med färska bär