Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Jordgubbssnittar
Söta somriga tilltugg som passar sommarens alla festliga tillfällen. Enkla att göra, försvinnande goda att äta.
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Tillfälle
Midsommar
Ingredienser
Så gör du
- 5 st rostbrödskivor
- 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 2,5 dl mjölk
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 250 g jordgubbar
- 50 g vit choklad
- 2 st lime
- 1 msk smör till stekning
- ev syrénblommor till dekoration
- Stansa ut 20 st runda brödbitar (ca 3 cm i diameter). Stek brödskivorna i rikligt med smör tills gyllenbruna. Låt svalna.
- Hacka jordgubbar fint.
- Smält försiktigt den vita chokladen i omgångar i mikron tills helt smält.
- Vispa ner 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb i 2,5 dl mjölk. Tillsätt 1 msk vaniljsocker och vispa till en fluffig och krämig konsistens, ca 2-4 minuter. Fyll en spritspåse med stjärntyll.
- Lägg på 1 tsk smält vit choklad på brödskivorna. Ställ in i kylen i ca 10 minuter för att stelna något.
- Spritsa på jordgubbsmoussen på brödskivorna. Toppa med de hackade jordgubbarna, limezest och syrénblommor.