Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Katrinplommon- och äppelkompott

Serveringstips: Avnjutes med en kaka och eventuellt ett glas portvin.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 12 urkärnade katrinplommon
  • 1 dl portvin
  • 1 dl vatten
  • 4 stora äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • saften från en halv citron
  • 1 dl vispgrädde
  • ev. rån eller annan torr kaka, t.ex spettekaka
  1. Koka katrinplommonen i en lag av vin och vatten på svag värme tills de mjuknat.
    Låt kallna.

  2. Skala äpplena, tag bort kärnhus och dela i tunna klyftor.

  3. Koka i vatten, socker och citronsaft på svag värme under lock till en kompott.
    Låt kallna.

  4. Hacka katrinplommonen och blanda dem med lagen.

  5. Varva katrinplommon, Lindahls yoghurt, och äppelkompott i höga glas.
    Garnera med en klick vispad grädde.