Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Katrinplommon- och äppelkompott
Serveringstips: Avnjutes med en kaka och eventuellt ett glas portvin.
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 12 urkärnade katrinplommon
- 1 dl portvin
- 1 dl vatten
- 4 stora äpplen
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl socker
- saften från en halv citron
- 1 dl vispgrädde
- ev. rån eller annan torr kaka, t.ex spettekaka
Koka katrinplommonen i en lag av vin och vatten på svag värme tills de mjuknat.
Låt kallna.Skala äpplena, tag bort kärnhus och dela i tunna klyftor.
Koka i vatten, socker och citronsaft på svag värme under lock till en kompott.
Låt kallna.Hacka katrinplommonen och blanda dem med lagen.
Varva katrinplommon, Lindahls yoghurt, och äppelkompott i höga glas.
Garnera med en klick vispad grädde.