Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äppelkladdkaka med kolafrosting
Makalöst god kladdkaka som är enkel att baka. Kolafrostingen på toppen blev verkligen pricken över i. Baka gärna kladdkakan dagen innan så den får gotta sig i kylskåpet över natten. Frostingen lägger du på innan servering. Jag använde en springform ca 20 cm.
Räcker till 1 st springform ca 20 cm
Räcker till...
1 st springform ca 20 cm
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Äppelkladdkaka
- 200 g rivet äpple
- 150 g smör
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1-2 tsk vaniljpasta
- 1 tsk kanel
Kolafrosting
- 2 dl vispgrädde
- 200 g philadelphiaost
- 1,5 dl kolasås
Äppelkladdkaka
- Klä en springform, ca 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs kanterna, alternativt smöra kanterna. Sätt ugnen på 175 grader över-och undervärme.
- Riv äpplena grovt, du behöver ca 4-5 äpplen beroende på storlek.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda ner övriga ingredienser i det smälta smöret. Rör om till en jämn smet.
- Fördela smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Tiden är egentligen inte så viktig och kan variera beroende på ugn och storleken på formen. Kakan ska ha satt sig i kanterna men vara lite rörlig i mitten.
- Låt kakan svalna helt i formen och förvara den i kylen över natten.
Kolafrosting
- Vispa grädden fast.
- Vispa ned färskosten och slutligen kolasåsen.
- Fördela koafrostingen över kladdkakan innan servering.