Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Blondies med chokladsås

Detta recept är ju i själva verket brownies utan kakao och med tillsatt farinsocker för att få fram smaken utav kola. Ljuvligt goda! 

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Blondiebotten:
  • 115 g smör
  • 3,5 dl farinsocker
  • 2,5 dl mjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 ägg + 1 äggula
Chokladsås:
  • 1/4 dl mjölk
  • 1/4 dl grädde
  • 1/4 dl kakao
  • ½ dl strösocker
  • ev. en nypa salt
  • 25 g smör
Blondiebotten:
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Klä en form ca 30x20 cm med bakplåtspapper.

    Börja med att smälta smöret och tillsätta farinsocker.

    Ta bort från plattan och låt svalna.

    Tillsätt mjöl, salt och vanilj.

    Blanda till sist ner ett ägg i taget.

    Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-22min. Den ska vara lite kladdig och dallrig.

    Ta ut och låt svalna.

Chokladsås:
  • Blanda mjölk, grädde, kakao, socker och salt i en kastrull. 

    Koka upp och sjud i ca 5 min på medelvärme, tills såsen blivit lite trögflytande.

    Ta bort från plattan och rör ner smöret. Låt svalna.

    Spritsa eller ringla såsen med en liten sked över hela kakan.

    Ställ in i frysen i en timma.

    Ta ut och skär i önskade bitar (ex. 5x5cm).

    Servera.

    Förvara i rumstemperatur.