Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chocolate cake delite
Mäktig och god kaka med rik chokladsmak.
Foto: Frida Wismar
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 3 ägg
- 1 dl Risenta rårörsocker
- 6 st Risenta torkade aprikoser
- 3/4 dl kakao
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 250 g Kesella 10%
- 3 msk snabbkaffe utrört i lite vatten
- 1/2 dl Risenta pumpakärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i en bunke. Rör ned kesella, rårörsocker och snabbkaffe.
Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker för sig. Rör ned det i smeten.
Tillsätt sist pumpakärnor och hackade aprikoser .
Grädda i smord och bröad form med 22 cm i diameter i 23 minuter. Kontrollera helst kakan varannan minut från 18 minuter och ta ut den så fort den "stannat".
Låt svalna och låt stå i kylskåp minst två timmar före servering.
Servera med bär och vaniljkesella