Chokladbrownie med Dulce de Leche
Den här utsökta brownien ha vi hämtat från Leila Lindholms receptbok One More Slice.
Den är sådär perfekt chokladig och kladdig! Som ytterligare smakhöjare lade vi till vispad grädde och Pampas Delis Dulce de Leche Classic.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Brownie
- 350 gram rumstempererat smör
- 6 dl strösocker (540 gram)
- 3 dl kakao
- 1 dl ljus sirap
- 1/2 tsk salt
- 6 ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl (180 gram)
Garnering
- 1.5 dl vispad grädde
- 1 dl Pampas Delis Dulce de Leche Classic
Rör smöret och sockret vitt och luftigt.
Sikta i kakaon och rör ihop.
Rör i sirap och salt.
Vispa i äggen, ett i taget.
Till sist, sikta i vetemjölet och vänd ner det i smeten tills allt är blandat.
Häll smeten i en bakplåtsklädd braspanna (30x40 cm) och grädda i 175 grader varmluftsugn (eller 200 grader vanlig ung) i 30-35 minuter. Vår brownie var klar redan efter 25 minuter, så stick med en provsticka. Den ska gärna vara lite kladdig.
Skär i bitar och garnera med vispad grädde och Dulce de Leche.