Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Chokladhallonkaka

En kladdkaka som överraskar med hallonsmak mitt i krämigheten...

annoest

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st rund form

Räcker till...

1 st rund form

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g matfett
  • 3,5-4 dl frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2-2/3 krm salt
Servering
  • lite pudrat florsocker
  • en klick vispad grädde
  • några tinade hallon
  1. Sätt ugnen på 175 grader, smält matfettet i en 1,5 liters kastrull eller större.

  2. Häll ner de frysta hallonen i matfettet och låt dem tina där, tag sen bort kastrullen från plattan.

  3. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och salt i en liten bunke. Rör ner det i matfett/hallon-blandningen och blanda lite.

  4. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.

  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara på gränsen till kladdig i mitten.

  7. Låt kakan kallna, pudra ev lite florsocker över. Servera som den är eller med lite grädde och hallon till.