Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(40)

Chokladkladdkaka

Vote
(40)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl starkt kaffe
  • 250 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 krm salt
  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten.

  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke tillsammans med kaffet. Ställ över vattenbad och låt smälta under omrörning.

  3. Tillsätt smör och socker lite i taget. Rör hela tiden så att allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen.

  4. Vispa äggen lätt och rör ner dem och saltet i chokladsmeten. Häll i formen. 

  5. Grädda i ugnen ca 50 minuter. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädd