Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Cookiekladdkaka med chokladpopcorn

Recept på en extra god kladdkaka som påminner om en cookie i smaken och som toppas med popcorn och choklad. Det enda du behöver tänka på den 19 januari då vi firar den internationella popcorndagen...

baka.se

Vote
(6)

Räcker till 1 st kaka (20 cm)

Räcker till...

1 st kaka (20 cm)

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 150 g mörk choklad hackad eller drops
Topping
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 l saltade popcorn exempelvis micropopcorn
  1. Vispa ihop smör, socker och farinsocker riktigt fluffigt och poröst.
  2. Vispa sedan i äggen ( ett åt gången).
  3. Sikta sedan ner torrvarorna och vänd ner chokladen. Rör ihop till en kletig smet.
  4. Häll i en smord form som är ca 20 cm i diameter.
  5. Grädda i 175°c varmluft i ca 16-18 min. Kakan skall vara lite "vobblig" i mitten när du tar ut den. Låt svalna.
  6. Poppa popcorn och smält chokladen i vattenbad eller micro.
  7. Ringla sedan lite choklad på kakan, och fortsätt med ett lager popcorn.
  8. Ta sedan och varva den smälta mjölkchokladen med popcorn så att du får en liten kulle av popcorn på din kaka.
  9. Ställ i kyl så att chokladen stelnar och servera gärna tillsammans med vaniljglass.