Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Dubbel kladdkaka med chokladmousse

Ett recept på en lyxigare variant av kladdkakan, i dubbla lager, fylld med len chokladmousse och toppad av choklad och hallon.
Vote
(1)

Räcker till 10 portions

Räcker till...

10 portions

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 200 g Smör
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1,5 dl Dr. Oetker Kakao
  • 1 krm Salt
  • 1 tsk Taylor & Colledge vanilla paste
  • 3 st Ägg
  • 100 g Mörk choklad grovhackad
  • 1,5 dl Vetemjöl
Dekoration
  • 1 fp Dr. Oetker tårtmousse choklad
  • 2 dl Mjölk
  • 250 g Färska hallon
  • 1 fp Dr. Oetker choko kristyr
  • Dr. Oetker rose & gold efter behov
  • Citronmeliss efter behov
  • Dr. Oetker vaniljsocker efter behöv
  • Ev. vispad grädde
Kladdkaka
  • Börja med att smälta smöret och låt svalna helt. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör ihop smält smör, socker, kakao, salt och vaniljpasta för hand. Rör ner ett ägg i taget (rör för hand). Här är det viktigt att smöret har svalnat helt, annars blir det äggröra. Tillsätt den grovhackade chokladen och vänd till sist ner vetemjölet. Ta fram två formar som är 20 centimeter i diameter, eller grädda av smeten i två omgångar. Spänn fast bakplåtspapper i bottnen och smöra kanterna med smör. Lägg hälften av smeten i varje form. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att sätta sig.
Dekoration och montering
  • Lägg en kladdkakebotten på ett fat. Vispa moussen enligt beskrivning på förpackningen. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på första kladdkakebotten och kombinera med färska hallon. Ta nästa botten och lägg försiktigt ovanpå. Dekorera den med resterande chokladmousse och färska hallon som du fyller med choko kristyr. Strö över Rose & gold-strössel och citronmeliss. Pudra slutligen över vaniljsocker. Servera eventuellt med vispad grädde.