Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(26)

Fudgekaka

En kladdig kaka i botten som är täckt med en mjuk kola, och kan toppas med lite flingsalt om man vill. Du måste prova den, och du kommer inte ångra dig! Är du inte jätteförtjust i mörk choklad kan du byta ut den mot ljus, eller så gör du som jag och kör på en 50/50 blandning. Kakan är god att äta som den är, men vill man lyxa till det lite så kan man servera den med lättvispad grädde och jordgubbar (eller andra bär). Vill du passa på att göra den i stor långpanna så kan du göra 1 1/2 sats!

Vote
(26)

Räcker till ca 20 bitar

Räcker till...

ca 20 bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • ev lite flingsalt till topping
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä en liten långpanna, ca 35x20 cm, med bakplåtspapper. 

  3. Smält smör och ta av från värmen. Rör ner socker och ägg.

  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i smörblandningen. Blanda till en slät massa.

  5. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska vara kladdig. Låt kallna. 

  6. Bryt chokladen i bitar och blanda alla ingredienser, utom smöret, i en kastrull. Koka massan tills den tjocknar, ca 10-15 min. 

  7. Ta av från värmen och blanda ner smöret. Bred glasyren över kakan. Strö ev. över lite flingsalt. Ställ kallt att stelna och skär sedan i rutor.