Gluten- och laktosfri Chokladbollskladdkaka
Recept på två klassiker i ett. Kladdkaka och chokladboll - kan ju inte bli mer än succé!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 kladdkaka
1 kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka:
- 150 g laktosfritt smör
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 dl gluten- och laktosfri mjölmix (tex. Sempers lågprotein mix)
Chokladbollssmet:
- 150 g laktosfritt smör rumsvarmt
- 4 dl glutenfria havregryn
- 1½ dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2½ msk kallt kaffe
Topping:
- ½ dl pärlsocker
Kladdkaka:
Smält smöret och låt svalna.
Smörj och mjöla (med lite av mjölmixen) en springform som är ca 24 cm.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop kakao, vaniljsocker och mjölmixen. Sikta ner i äggsmeten.
Rör ner de smälta smöret och vispa till en slät smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter på 150 grader. Låt kakan svalna helt.
Chokladbollssmet:
Rör ihop havregryn, kakao, socker och vaniljsocker.
Tillsätt smör och blanda ihop. Häll i kaffet.
Rör ihop till en kladdig smet.
Lägg på chokladbollssmeten på den avsvalnade kladdkakan.
Toppa med pärlsocker.