Glutenfri Kladdkaka utan ägg, socker och mjölk!
Det är många som är allergiska mot det ena och andra, eller helt enkelt inte tolererar vissa grejer.
Jag är en av dem.
Gluten, Laktos OCH Socker gör hemska saker med kropp och knopp.
Så jag har börjat så smått att baka utan dessa ingredienser.
Denna Kladdkaka är väldigt god, lite mäktig och perfekt till kaffet. =o)
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 10-15 portioner Man behöver inte lika mkt som man tror =o)
10-15 portioner Man behöver inte lika mkt som man tror =o)
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl hasselnötter
- 0.5 dl valnötter
- 3 dl mandelmjöl
- 10-20 st urkärnade dadlar
- 2 msk rå kakao
- 2-4 msk starkt kaffe (beror helt på hur mkt kaffe smak du vill ha)
- 1 dl kokosflingor + lite att dekorera med
Lägg alla nötter i en matberedare och pulsera tills nötterna blivit små bitar, men inte mjöl!
Tillsätt mandelmjölet, kokosflingorna, dadlarna och kaffet
När allt blivit en god mix, "häll" ut det i en form och platta till
Ställ in kladdkakan i kylskåpet i 30-60 minuter innan den ska serveras.
Strö kokosflingor på toppen och dekorera eventuellt med nån frukt. Du kan servera med vispad grädde eller vispad kokosmjölk om du är mjölk intolerant. =o)
Färdigt!