Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Karoleen's mjölkchokladkaka

Mjölkchokladkaka som bara MÅSTE smakas!

Karoleen

Vote
(15)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st Springform

Räcker till...

1 st Springform

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
  1. Vispa ägg och socker pösigt. 

  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen (100g). Smällt ihop och vispa så att det blandas ordentligt. Tillsätt med ägg och sockersmeten. Vispa ihop. 

  3. Sikta mjöl, salt och bakpulver tillsammans och tillsätt i smeten. 

  4. Hacka den mjölkchokladen i olika storlekar, dock inte mindre än ca ½ cm kvadrat. Blanda ner hacket i smeten. 

  5. Lägg bakplåtspapper i en springform och häll i smeten. 

  6. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka. Den ska vara kladdig men inte rinnig.