Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(194)

kladdig kaka

Enkel kladdkaka.

hodden

Vote
(194)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 4 msk kakao
  • 100 g smör
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  1. Börja med att smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 21 cm i diameter).  Smält smöret på låg värme.  Vispa samman ägg och socker posigt och tillsätt sedan smöret.  

  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ned blandningen i äggsmeten.

  3. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar.  Häll smeten i formen och grädda i 10-20 minuter (lite beroende på hur kladdig kaka du vill ha) i 200 grader.