Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Kladdig kladdkaka!

Väldigt kladdig och god, passar till grädde och vaniljglass.

aamanda

Vote
(17)
Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gr smält smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Börja med att vispa ägg och socker i en bunke. Vispa tills det blir pösigt. Häll i resten av ingredienserna och smält sedan smöret antingen i en mikro eller i en kastrull. Häll i det smälta smöret i den andra blandningen. Häll upp hela blandningen i en form och sätt ugnen på 200 gr längst ner. Den ska vara inne ca 15 minuter, om du vill ha den kladdig, ta ut den efter 12 minuter, sen om den är alldeles för kladdig/lös låt den va inne i ugnen tills den är perfekt, stå vid ugnen och titta till hela tiden.

    Dekorera gärna med vispad grädde eller vaniljglass, och gärna med en näve jordgubbar!