Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Kladdig mintkaka

Detta är en ljuvlig kladdkaka med ett minttäcke av After Eight.

fridaviktorias

Vote
(19)

Räcker till 8 st bitar

Räcker till...

8 st bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 120 gram After Eight
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 150 gram After Eight
  • 100 gram Marabou mjölkchoklad
  • 100 gram cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en form som är ca 21 cm i diameter.

  3. Smält smöret och ha i after eight- plattorna. Rör om tills all after eight har smält ihop med smöret.

  4. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner smör/chokladblandningen.

  5. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver. Vispa allt till en jämn smet.

  6. Grädda kakan i ugnen i ca 15 minuter.

  7. Smält marabou mjölkchoklad över ett vattenbad på svag värme. Blanda den sedan med Cream cheese och vaniljsockret.

  8. Ta ut kakan och bred sedan på Choklad/Creme cheese-blandningen försiktigt över hela kakan. In med den i ugnen igen i 5 minuter.

  9. Ta ut kakan efter fem minuter och lägg ut alla After eight-plattor så att de täcker hela kakan. In i ugnen i ytterligare 3 minuter.

  10. När du tagit ut kakan nu så tar du en sked och rör försiktigt om all After eight så att det blir som ett täcke över kakan.

  11. Nu är kakan klar!

  12. Kakan serveras sedan kyld med lite bär till! :)