Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Glutenfri kladdkaka

Även glutenallergiker har rätt att njuta av en god kladdkaka!

Foto: Frida Wismar

Vote
(7)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 kaka / 12 bitar

Räcker till...

1 kaka / 12 bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl Risenta rårörsocker
  • 1 dl Risenta majsmjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor att bröa formen med
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor.

  3. Smält fettet.

  4. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

  5. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.

  6. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri.

  7. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.

  8. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills kakan precis har "stannat".

  9. Låt kakan svalna och stå kallt i minst två timmar innan servering.