Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(192)

Kladdkaka / Chokladkaka

Detta är den godaste kladdkaka / chokladkaka jag någonsin gjort, och tror mig, jag har gjort många!

Helt klart den godaste kladdkakan jag har gjort!

Det finns två sätt att göra kakan på. det ena sättet är att man gräddar kakan lite i ugnen och låter den stelna i kylen under natten.

Det lite mer kortare sättet är att man gräddar kladdkakan / chokladkakan färdigt i ugnen.

Jag rekomenderar att låta kladdkakan stelna i kylen till de som gillar / vill ha en lite mer mustig kaka som verkligen är supersmakfull, fyllig och nästan omättande. =)

Jag rekomenderar ugns sättet till de som vill ha mer kladdig och kladdkaka! Den blir verkligen kladdig och god.

bakbakaren

Vote
(192)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till En hel kladdkaka / chokladkaka . Ungefär till 4-6 personer

Räcker till...

En hel kladdkaka / chokladkaka . Ungefär till 4-6 personer

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker ta gärna lite drygt
  • 100 g margarin ta gärna lite drygt för då blir inte kakan torr
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  1. - Sätt ugnen på 175 grader

  2. - Smält smöret i en kastrull

  3. - Vispa ägg och socker tills det blir poröst

  4. - Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

  5. - Häll ner smeten i en brödad form

  6.  Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

    OBS!

     Om kladdkakan ska stelna i frysen under natten, grädda den bara då i 10-13 min. Den ska vara väldigt kladdig då.

  7. - Om du gör hela kladdkakan i ugnen - låt svalna.

  8. - kladdkakan/chokladkakan serveras med grädde eller glass.