Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kladdkaka a la kanelbulle

Finns det något som slår en nygräddad kanelbulle & ett glas kall mjölk? Knappast va

Men ibland räcker inte tiden till att ställa sig att baka bullar så då fick det bli en annan variant….. kladdkaka ala kanelbulle.

& den här….galet! verkligen super god & gick betydligt snabbare att göra.

Så detta får ni inte missa:) Jag valde att göra 3st mindre i aluminium formar. 

Vote

Räcker till 1 st springform eller 3 mindre alluminiumformar

Räcker till...

1 st springform eller 3 mindre alluminiumformar

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
Topping
  • 2 msk riven mandelmassa kan uteslutas
  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kanel
  • 3 msk pärlsocker
  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Hacka den vita chokladen.

  3. Smält smöret och  lägg i den hackade chokladen låt det svalna något.

  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Blanda ner äggen.

    Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten, el gör dom i mindre folieformar.

  5. Smält smöret till toppingen.  Blanda i socker och kanel.

  6. Häll den i en spiral över kaka likt mönstret på en kanelbulle. Börja i mitten.

  7. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen 15-20 min.   Se upp så den inte blir för torr.  håll utkik, det går snabbt. Tänk på att den sätter sig vid efter värmen också så hellre för kladdig än tvärt om.

  8. Serveras ljummen med en klick vispad grädde el glass och ett glas iskall mjölk till.