Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Kladdkaka med äpplen

En kladdkaka är ju alltid en kladdkaka, dock höjs denna klassiker till en helt ny nivå i denna variant. 

Det är en vit kladdkaka med mycket vaniljsmak. Jag väljer att använda vaniljpulver för att få en mer koncentrerad vaniljsmak, absolut går det lika bra att använda vaniljsocker, ta vad du har hemma!

Vote
(6)

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm Dr. Oetker vaniljsocker eller vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 st små äpplen
  • kokos till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Börja med att smörja en form med löstagbar kant använd kokos istället för ströbröd

  3. Smält smöret

  4. Tillsätt alla övriga ingredienser utom äppelklyftorna och blanda till en jämn smet

  5. Häll i smeten i formen och tryck ner äpplena

  6. Grädda i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen, håll koll! Kakan ska vara lite dallrig i mitten men den ska ha "stannat" på kanterna.

  7. Låt svalna. Servera med glass eller en klick grädde.