Kladdkaka med chokladmousse
Receptet på kladdkaka för dig som älskar choklad. Toppad med chokladmousse blir denna kaka en riktigt lyxig dessert. Foto: Simona Muntean
Räcker till ca 10 bitar en springform 20 cm
ca 10 bitar en springform 20 cm
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 100 g choklad
- 2 st ägg
- 2 msk ljus sirap
- 1 dl muscovadosocker
- 2/3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
- 2 krm salt
Garnering
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
- 2,5 dl mjölk eller hälften mjölk, hälften vispgrädde
- Dr. Oetker chokladströssel
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Häll i muscovadosocker, strösocker och sirap i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.
Tillsätt äggen till chokladsmeten och blanda jämnt. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen för cirka 15–20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.
Låt kakan kallna helt i formen.Vispa chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen.
Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och garnera kakan efter tycke.
Strö över chokladströssel och förvara kakan kallt till servering.