Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kladdkaka med chokladmousse

Receptet på kladdkaka för dig som älskar choklad. Toppad med chokladmousse blir denna kaka en riktigt lyxig dessert. Foto: Simona Muntean

Vote
(2)

Räcker till ca 10 bitar en springform 20 cm

Räcker till...

ca 10 bitar en springform 20 cm

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2/3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 2 krm salt
Garnering
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 2,5 dl mjölk eller hälften mjölk, hälften vispgrädde
  • Dr. Oetker chokladströssel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

  3. Smält smöret i en kastrull på spisen. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Häll i muscovadosocker, strösocker och sirap i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.

  4. Tillsätt äggen till chokladsmeten och blanda jämnt. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och jämna till ytan.

  5. Grädda i mitten av ugnen för cirka 15–20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.

  6. Låt kakan kallna helt i formen.Vispa chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. 

  7. Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och garnera kakan efter tycke. 

  8. Strö över chokladströssel och förvara kakan kallt till servering.

Chokladdekorationer

Dr Oetker chokladdekoration, nummer och bokstäver