Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kladdkaka med kola

Det här kladdkakereceptet med kola är en klar favorit på redaktionen. Var beredd på att skrapa formen!

baka.se

Vote
(2)

Räcker till 1 st springform ca 24cm

Räcker till...

1 st springform ca 24cm

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smält smör
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 st Center chokladrullar
  • florsocker att pudra kakan med
  • vispad grädde till servering
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa formen.

  2. Rör ihop ägg och socker.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och rör ner i smeten. Tillsätt sist smöret och blanda tills du får en jämn smet.

  4. Fördela smeten i formen. Sprid ut och göm pralinerna från den ena rullen i kakan. 

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den känns färdig, kakan ska vara lite kladdig i mitten.

  6. Ta ut den varma kakan och sprid ut nästa rulle Centerpraliner uppepå kakan. Sätt in i ugnen på eftervärme i någon minut så att chokladen smälter och kan strykas ut över kakan som en glasyr.

  7. Låt kakan svalna och låt kakan stå i kylen några timmar innan servering.

  8. Servera gärna lite lättvispad grädde till.