Kladdkaka med kola
Det här kladdkakereceptet med kola är en klar favorit på redaktionen. Var beredd på att skrapa formen!
Räcker till 1 st springform ca 24cm
1 st springform ca 24cm
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smält smör
- 3 st ägg
- 3,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 2 st Center chokladrullar
- florsocker att pudra kakan med
- vispad grädde till servering
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och rör ner i smeten. Tillsätt sist smöret och blanda tills du får en jämn smet.
Fördela smeten i formen. Sprid ut och göm pralinerna från den ena rullen i kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den känns färdig, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Ta ut den varma kakan och sprid ut nästa rulle Centerpraliner uppepå kakan. Sätt in i ugnen på eftervärme i någon minut så att chokladen smälter och kan strykas ut över kakan som en glasyr.
Låt kakan svalna och låt kakan stå i kylen några timmar innan servering.
Servera gärna lite lättvispad grädde till.