Kladdkaka med mars
En god och kladdig kladdkaka med härlig chokladsmak. Serveras med fördel kall med lite vispad grädde till. Det bästa med den förutom att den är förskräckligt god är att det inte blir så mycket disk vid bakningen.
Räcker till 12-16 bitar
12-16 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 200 gr smör eller margarin
- 4 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 1 st Dubbelbitars Marschoklad
Garnering & servering
- florsocker
- vispgrädde
- Eventuellt frukt eller bär
Smörj en form (rund form ca. 24 cm i diameter och med löstagbar kant) och ströa den med ströbröd eller med riven cocos. Jag tycker cocos blir godare :)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret/margarinet i en kastrull, ej för liten.
Lägg i Marschokladen och smält den i smöret under omrörning.
Lyft av kastrullen från plattan och rör ner socker och ägg, blanda ordentligt.
Rör sedan ner resten av ingredienserna så att det blir en blank klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca.30 min. Kakan ska vara kladdig inuti med en hård skorpa på. Det bästa tipset för en god kladdkaka, ta ut den innan du tycker den är färdig!
När kakan svalnat något ställer du den i kylskåpet där den får kallna helt. Ta ut den och ta bort kantringen på formen. Pudra valfritt mönster med florsocker på den. Servera den kall med lite grädde och kanske någon frukt/bär.